GENERAL HOTEL INFO

Hotel Ephesus este un hotel modern, elegant ce ofera servicii foarte bune pentru o sedere placuta si relaxanta in Istanbul. Lobby-ul hotelului decorat in mod elegant este foarte primitor si ofera spatiu generos pentru cei care vor sa citeasca sau sa savureze o cafea turceasca. Personalul hotelului este foarte prietenos si intotdeauna pregatit cu informatiile de care ai nevoie.
Localizare: Hotelul are o localizare excelenta in zona Laleli, la o scurta distanta de mers pe jos de cele mai importante obiective turistice: Piata Sultanahmet cu Moscheea Albastra, Aghia Sofia, Palatul Topkapi, Bazilica Cisterna si Marele Bazar. Hotelul se afla aproape de statia de metrou Yenikapi, statia Marmaray Yenikapi si statia tramvaiului 1 ce merge in centru.
Cazare: Recent renovat hotelul are 70 de camere double si triple, 16 camere single si 6 suite.
Facilitati cazare: Toate camerele au baie proprie, uscator de par, telefon direct, mini bar (contra cost), aer conditionat, internet wifi gratuity, TV prin satelit, curatenie zilnica, serviciu de wake-up, camere pentru fumatori si nefumatori, sistem de incalzire prin pardoseala, restaurant si bar. In restaurant se serveste un bogat mic dejun buffet.

ISTANBUL 2021
CAPODOPERA CULTURALA A DOUA CONTINENTE
Date de plecare 2021: 04.03, 18.03, 01.04, 08.04, 15.04, 22.04, 29.04, 06.05, 13.05, 20.05, 27.05, 03.06, 17.06, 24.06, 08.07, 22.07, 05.08, 12.08, 19.08, 26.08, 02.09, 09.09, 16.09, 23.09, 30.09, 14.10
189 eur/loc in camera dubla hotel 4*
Agia Sofia – Moscheea Albastra – Topkapi – Sultanahmet - Insula Printilor- Acvariu – Dolmabahce
 
ZIUA.1 BUCURESTI – ISTANBUL (670 KM)
In dimineata plecarii ne vom intalni cu insotitorul de grup la ora 06:00, la B-dul Tudor Vladimirescu, nr. 1. Imbarcarea si plecarea vor avea loc la ora 06:30 pe traseul Giurgiu – Ruse- Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Kapitan Andreevo – Kapikule – Edirne – Istanbul. Vom traversa Bulgaria pe durata zilei si vom ajunge la destinatie in functie de formalitatile vamale si de trafic. Cazare. Timp liber la dispozitia turistilor.
ZIUA 2 - AGHIA SOFIA - PALATUL TOPKAPI – MOSCHEEA ALBASTRA – BOSFOR BY NIGHT
Mic dejun. La ora 08:30 ne vom intalni la receptie cu ghidul local. Impreuna cu acesta vom face turul peninsulei istorice si vom vizita obiective emblematice ale orasului de pe doua continente.
PALATUL TOPKAPI - faimosul serai Topkapi (biletul de intrare nu este inclus) a fost construit pe ruinele Marelui Palat  bizantin, din ordinul sultanului Mehmet  al II- lea Cuceritorul, la sase ani dupa cucerirea orasului. Cu vederi panoramice asupra Golfului de Aur, a stramtorii Bosfor si a Marii Marmara palatului a gazduit majoritatea sultanilor otomani pana la constructia palatului Dolmabahce de catre sultanul Abdulmecit.
SFANTA SOFIA – Sfanta Intelepciune, ridicata in 537 d. Hr. reprezinta un loc cu mare incarcatura spirituala si cu o inestimabila valoare istorica si arhitecturala.
Atentia ne va fi captata cu explicatiile legate de Piata Sultanahmet, Hipodrom, Obeliscul Egiptean, Fantana lui Wilhem al II-lea, Coloana lui Serpentine, Coloana lui Constantin. Vom incheia cu Moscheea Albastra. Dupa aceea vom fi invitati la pranz la un restaurant local (bauturile nu sunt incluse) pentru a gusta preparate specifice locului.Timp liber pentru cumparaturi.
BOSFOR BY NIGHT cu show si masa incluse – optional.  Avem ocazia de a cunoaste o alta imagine a stramtorii, de a admira capodoperele arhitecturale ale orasului frumos illuminate. Peisajul  este completat de podurile de peste Bosfor si de Turnul Galata. Costul excursiei este de 50 eur/persoana si include: transport public, croaziera pe Bosfor, cina cu bauturi locale incluse, spectacol si disco. Intoarcerea la hotel va avea loc in jurul orei 00:30.
ZIUA 3 – INSULA PRINTILOR – BUYUKADA – ISTANBUL AKVARYUM- FLORYA MALL
Mic-dejun. Timp liber sau va asteptam in excursie optionala, in Insula Printilor. La 08:30 vom porni in noua noastra experinta - Insula printilor sau Buyukada. Costul excursiei este de 50 eur/persoana si include: transport privat, biletele pentru vas, turul insulei cu masinutele electrice, masa de pranz (bauturile nu sunt incluse), ghidul local, ghidul insotitor.
BUYUKADA este cea mai mare insula din arhipelagul Adalar, format din 9 insule, localizat la sud de Istanbul, in Marea Marmara.  Insula este o oaza de liniste cu arhitectura unica. Zona portului este animata, plina cu magazine de suveniruri, restaurante si terase. Stradutele inguste au multe de oferit si poti admira casele in stil colonial. Principalul obiectiv al Insulei este Biserica ortodoxa a Sfantului Gheorghe accesibila dupa un traseu de aproape 1 kilometru care la orice pas iti ofera posibiliatea de admira peisajul.
In jurul orei 17:00 ne vom intoarce din Insula si vom continua cu Istanbul Akvaryum si Florya Mall -optional. Costul excursiei este de 40 eur si include: transport privat, biletul de intrare la acvariu, masa (fara bauturi incluse) timp liber pentru cumparaturi.
ZIUA 4 - PALATUL DOLMABAHCE – BOSFOR BY DAY – MARELE BAZAR – SEARA TURCEASCA
Mic-dejun. Vom incepe aceasta zi prin vizita somptuosului palat Dolmabahce (biletul de intrare nu este inclus). Dupa amiaza vom avem ocazia de a vedea Bosforul by Day, iar seara dansam in stil oriental – optional.
PALATUL DOLMABAHCE cu o arhitectura impresionanta a fost construit intre anii 1843-1856 la initiativa Sultanului Abdulmecid si aici au avut resedinta ultimii 6 sultani ai imperiului. Tot aici moare si parintele Turciei moderne – Mustafa Kemal Ataturk.
BOSFOR BY DAY ne ofera posibilitatea de a admira obiectivele turistice de pe ambele maluri ale stramtorii, de data aceasta pe timp de zi. Pe masura ce vom degusta celebrul covrig cu susan si vom bea ceai turcesc ghidul ne va prezenta obiectivele: Palatul Topkapi, Aghia Sofia, Moscheea Albastra, Moscheea Suleymaniye, Moscheea Mihrimah, Turnul Galata, podurile de peste Bosfor, Palatul Dolmabahce, Moscheea Dolmabahce, Palatul Ciragan.
La intoarcere avem timp liber la dispozitie. Va sugeram sa vizitati Marele Bazar, labirintul cu peste 4000 de magazine, una dintre cele mai vechi si mari piete acoperite din lume.
SEARA TURCEASCA – optional. Spectacol cu dansuri traditionale si belly dance prezentat de cele mai frumoase dansatoare. Costul pentru program este de 40 eur/persoana si include: cina sub forma de meniu fix ( aperitive reci si calde, fel principal cu salata, desert) si bautura inclusa ( 2 racoritoare sau 2 beri sau 1 sticla de vin la 2 persoane). Ora de intoarcere la hotel este aproximativ 00:00.
ZIUA 5 - ISTANBUL – BUCURESTI (670 KM)
Mic-dejun. Inainte de a pleca vom cumpara suvenirurile dulci pentru cei dragi de acasa. Mergem la un magazine de dulciuri traditionale de unde vom procura baclava si rahat proaspete. Ne imbarcam si vom pleca catre Romania. Vom ajunge in cursul noptii in functie de trafic si formalitati vamale.
Tariful include:
Transport cu autocarul;
4 nopti de cazare hotel clasificare locala 4* Ephesus/ Similar
Mic-dejun;
Tur pietonal cu ghid local si bonus masa de pranz (fara bauturi incluse), in ziua 2;
Croaziera Bosfor By day in ziua 4;
Insotitor de grup;
Tariful nu include:
Excursiile optionale
Cheltuielile personale;
Intrarile la obiectivele turistice;
Asigurare medicala si storno (este recomandat sa se incheie in momentul rezervarii pachetului de servicii turistice);
Tot ceea ce nu este mentionat la “Tariful include”
Tariful este calculat la un numar minim de 35 de participanti. Un numar mai mic de participanti duce la recalcularea tarifului pachetului de servicii turistice sau dupa caz, la reprogramarea/ anularea acestuia.
Termene de plata:
30 % avans la inscriere;
diferenta cu 15 zile inainte de plecare;
  Conditii de anulare:
cu mai mult de 15 zile inainte de plecare se pierde avansul de 30%;
intre 15 si 7 inainte de plecare – 80%;
cu 7 zile sau mai putin de 7 zile inainte de plecare, no show – 100 %

In cazul anularii ca urmare a condiilor de calatorie impuse de autoritatile romane / turce se va reprograma circuitul sau se va oferi posibilitatea de rambursare a banilor.
Informatii importante:
Acte necesare: pasaport electronic, pasaport electronic simplu, pasaport diplomatic, pasaport diplomatic electronic, pasaport de serviciu, pasaport de serviciu electronic, pasaport temporar.
Pasaportul trebuie sa aiba o valabilitate de minim 150 zile de la data intrarii in Turcia si sa dispuna de cel putin o fila goala, conform conditiilor de calatorie publicate pe www.mae.ro. Valabilitatea documentelor de calatorie atat a adultilor si regimul de calatorie al minorilor revin in sarcina turistilor.
Agentia nu este responsabila pentru refuzul autoritatilor vamale de a permite turistului trecerea frontierei.
Insotitorul de grup poate schimba ordinea vizitarii obiectivelor si a excursiilor optionale, cu conditia de a respecta atingerea tuturor obiectivelor prevazute in program.  Insotitorul de grup poate oferi explicatii in autocar si in fata /interiorul obiectivelor numai in prezenta ghidului local. 
Moneda locala: lira turceasca. Se recomanda a se avea euro sau dolar pentru schimb valutar pe plan local.
Repartitia camerelor se face la receptie. Numarul de stele ale hotelului sunt catalogate dupa standardele locale.


vezi mai multe

Circuite cu autocarul din Bucuresti catre CIRCUIT ISTANBUL (BUS+HOTEL4*) , Toate locatiile, Turcia

Verifica tarife si disponibilitate

cazare, hotel, vacante, sejururi, circuite - Infoturism.ro